Gebruiksvoorbeelden (zie afbeeldingen A–C)

De afbeeldingen van de gebruiksvoorbeelden vindt u op de pagina's met afbeeldingen.

De afstand van het mondstuk tot het werkstuk richt zich naar het te bewerken materiaal (metaal, kunststof enz.) en soort geplande bewerking.

De optimale temperatuur voor de desbetreffende toepassing kan door praktische proeven worden bepaald.

Voer altijd eerst een test m.b.t. luchtvolume en temperatuur uit. Begin met een grotere afstand en een lage vermogensstand. Pas afstand en vermogensstand vervolgens naar behoefte aan.

Wanneer u er niet zeker van bent welk materiaal u bewerkt of hoe de werking van de hete lucht op het materiaal is, test dan de werking op een onzichtbare plek.

U kunt bij alle voorbeelden voor werkzaamheden zonder accessoires werken. Het gebruik van de voorgestelde accessoires maakt het werk echter eenvoudiger en verhoogt de kwaliteit van het resultaat aanzienlijk.

Voor dit heteluchtpistool kunt u alle mondstukken gebruiken die bij Bosch als accessoires verkrijgbaar zijn.

Zet het reflectormondstuk (9) erop. Kies de diameter van de krimpkous (10) passend bij het werkstuk. Verwarm de krimpkous gelijkmatig tot deze dicht tegen het werkstuk ligt.

Zet het platte mondstuk (11) erop. Maak de lak even zacht met hete lucht en haal deze er met een schoon plamuurmes af. Lange inwerking van hitte verbrandt de lak en maakt het verwijderen lastiger.

Veel kleefmiddelen worden door warmte zacht. Bij verwarmde lijm kunt u verbindingen van elkaar losmaken of overtollige lijm verwijderen.

  • Controleer vóór het verwarmen of het daadwerkelijk om een waterleiding gaat. Waterleidingen zijn vaak aan hun uiterlijk niet van gasleidingen te onderscheiden. Gasleidingen mogen in geen geval worden verwarmd.

Zet het haaks mondstuk (12) erop. Verwarm de bevroren plekken bij voorkeur van de afvoer in de richting van de toevoer.

Verwarm kunststof buizen en verbindingen tussen buisstukken bijzonder voorzichtig om beschadigingen te voorkomen.