نکات ایمنی برای همه کاربردها

  • این ابزار برقی برای ساییدن یا سمباده‌کاری طراحی شده است. کلیه هشدارها، دستورالعمل‌ها، تصاویر و مشخصات ارائه شده به همراه ابزار برقی را مطالعه کنید. اشتباهات ناشی از عدم رعایت این دستورات ایمنی ممکن است باعث برق گرفتگی، سوختگی و یا سایر جراحت های شدید شود.
  • انجام عملیاتی مانند ساییدن، پولیش کاری یا بریدن به وسیله این ابزار برقی توصیه نمی‌شود. استفاده از این ابزار برقی در مواردی که برای آن در نظر گرفته نشده است، می‌تواند خطرات و جراحت‌هایی به دنبال داشته باشد.
  • از ابزار و متعلقاتی که توسط سازنده طراحی و از سوی آنان تأیید نشده ‌باشند، خودداری کنید. تنها به این دلیل که یکی از متعلقات برروی ابزار برقی شما می‌تواند نصب شود، ایمنی هنگام کار را تضمین نمی‌کند.
  • میزان تحمل سرعت مجاز متعلقات سایش و برش باید حداقل معادل با حداکثر سرعت تعیین شده بر روی ابزار برقی باشد. ابزار و متعلقات سایشی که سریعتر از حد مجاز می‌چرخند، ممکن است بشکنند و به اطراف پرتاب بشوند.
  • قطر و ضخامت ابزار و متعلقاتی كه بر روی دستگاه قرار میگیرند، باید با اندازه ها و مقادیر قید شده ابزار برقی مطابقت داشته باشند. ابزار و متعلقات با اندازه های نامتناسب و نادرست نمی توانند به حد كافی تحت حفاظت و قابل كنترل باشند.
  • قطر سوراخ صفحه ‌برش‌‌ها، استوانه‌های سایش یا هر ابزار و متعلقات دیگر باید کاملاً با قطر محور ابزار برقی یا کولت همخوانی داشته باشند. متعلقاتی که با تجهیزات نگهدارنده ابزار برقی همخوانی ندارند، بطور نامتعادل می‌چرخند، به شدت می‌لرزند و می‌توانند باعث از بین رفتن کنترل روی دستگاه شوند.
  • صفحات، استوانه های سایش، ابزار های ساینده یا سایر متعلقات نصب شده روی خار بایستی کاملا در گیره ی مهار یا سه نظام مهار قرار گیرند. چنانچه خار درست مهار نشده باشد و یا بدنه‌ ابزار سایش بیش از اندازه جلو قرار گرفته باشد، ابزار ممکن است شل و با سرعت زیاد پرت شود.
  • از متعلقات آسیب‌دیده استفاده نکنید. قبل از هر بار استفاده، متعلقاتی نظیر صفحه‌های ‌برش‌ سایشی را از نظر ترک‌خوردگی و شکستگی، استوانه‌های سایشی را از نظر ترک‌خوردگی، پارگی یا سایر آسیب‌های غیر متعارف، برس سیمی را برای سیم‌های شل یا آسیب‌دیده کنترل کنید. در صورتی که ابزار برقی یا متعلقات به زمین افتاد، دنبال آسیب‌دیدگی بگردید یا از متعلقات سالم استففاده نمایید. پس از بررسی و نصب متعلقات، خود و سایر افراد نزدیک به ابزار برقی را از معرض متعلقات در حال چرخش دور نگه دارید و ابزار برقی را به مدت یک دقیقه با حداکثر سرعت در حالت بدون بار، روشن بگذارید. متعلقات آسیب‌دیده معمولاً هنگام این آزمایش می‌شکنند.
  • از تجهیزات ایمنی و پوشش محافظ شخصی استفاده کنید. متناسب با نوع کار، از گارد محافظ صورت یا عینک ایمنی استفاده کنید. در صورت لزوم از ماسک ضد غبار، گوشی ایمنی، دستکش ایمنی و یا پیش بند ایمنی مخصوصی که بتواند در مقابل ذرات مواد یا تراشه از شما محافظت کند، استفاده نمایید. محافظ چشم‌ها باید بتواند در مقابل پرتاب براده و تراشه‌هایی که در هنگام کارهای مختلف تولید می‌شوند، از چشمان شما محافظت کند. ماسک‌های ایمنی ضد غبار یا ماسک‌های تنفس باید قادر به فیلتر کردن گرد و غبار ناشی از کار باشند. قرارگیری طولانی مدت در معرض سر و صدای بلند، می‌تواند باعث تضعیف قدرت شنوایی شود.
  • دقت کنید که سایر افراد، فاصله کافی با محل کار شما داشته باشند. هر فردی که به محل کار شما نزدیک می‌شود، موظف است از تجهیزات ایمنی و پوشش محافظ شخصی برخوردار باشد. امکان پرتاب شدن قطعات شکسته و جدا شده از قطعه کار یا متعلقات شکسته حتی در خارج از محدوده کار نیز وجود دارد و می‌تواند باعث ایجاد جراحات گردد.
  • همیشه هنگام شروع به کار ابزار را محکم در دست‌های خود بگیرید. نیروی گشتاور واکنشی موتور هنگامی که به بالاترین سرعت خود می‌رسد، می‌تواند باعث خمیده ‌شدن ابزار گردد.
  • در صورت امکان از گیره‌ها برای نگه‌داشتن قطعه‌ کار استفاده کنید. هرگز یک قطعه کوچک کار را هنگامی که در حال کار است، در یک دست و ابزار را در دست دیگر نگه‌ ندارید. با نگه‌داشتن قطعه کوچک کار توسط گیره، این امکان فراهم می‌شود تا از دست‌‌ها برای کنترل ابزار استفاده کنید. مواد گرد مانند میله‌های فلزی/پلاستیکی/چوبی، لوله‌ها یا لوله‌ی پلاستیکی معمولاً هنگام چرحیدن برش داده می‌شوند، و ممکن است سر مته گیر کند یا به سمت شما پرتاب شود.
  • ابزار برقی را تنها پس از توقف کامل ابزار روی زمین بگذارید. متعلقات در حال چرخش می‌تواند با سطح تماس پیدا کنند و باعث از دست دادن کنترل روی دستگاه گردد.
  • پس از تعویض سر مته یا انجام برخی تنظیمات، اطمینان حاصل کنید که کولت، مهره،سه‌نظام یا هر دستگاه تنظیم‌کننده دیگری به طور ایمن محکم شده‌ باشند. اگر دستگاه‌های تنظیم‌کننده شل باشند، ممکن است به‌طور ناگهانی تغییر وضعیت دهند؛ به‌طوری که دیگر کنترلی روی آنها نباشد. قطعات شل و در حال چرخش با شدت به اطراف پرتاب می‌شوند.
  • هنگام حمل ابزار برقی، دستگاه را خاموش نگه‌دارید. در غیر اینصورت امكان تماس اتفاقی لباس شما و گیر كردن آن به متعلقات در حال چرخش روی دستگاه وجود داشته و منجر به اصابت ابزار به بدن شما می‌گردد.
  • شیارهای تهویه ابزار برقی را به طور مرتب تمیز کنید. گرد و غبار می‌تواند از طریق پروانه موتور به داخل محفظه وارد شود و تجمع زیاد براده فلز در آن ممکن است به سوانح و خطرات الکتریکی منجر گردد.
  • از به کارگیری ابزار الکتریکی در مجاورت مواد قابل اشتعال خودداری کنید. جرقه‌ها می‌توانند باعث اشتعال این مواد شوند.
  • از متعلقاتی که نیاز به سیال خنک کننده دارند استفاده نکنید. استفاده از آب و یا سایر مواد خنک کننده مایع می‌تواند موجب بروز برق گرفتگی شود.
  • هنگام انجام کارهایی که در آنها امکان برخورد متعلقات برش با سیم های مخفی حامل جریان برق وجود دارد، ابزار برقی را فقط از دسته عایق بگیرید. تماس متعلقات برش با سیم حامل جریان برق می تواند جریان برق را به بخش های فلزی غیر عایق دستگاه نیز انتقال دهد و باعث برق گرفتگی کاربر شود.

ضربه زدن یا پس زدن یك واكنش ناگهانی است که در نتیجه گیر كردن و یا بلوكه شدن ابزار و متعلقات در حال چرخش بر روی ابزار برقی، از جمله صفحه ساب یا صفحه سنگ، یا کفی سنباده، برس سیمی و غيره بوجود می آید. بدین ترتیب ابزار برقی از كنترل خارج شده و در خلاف جهت چرخش ابزاری كه بر روی آن قرار دارد، شتاب پیدا میكند گیر كردن، انسداد و یا بلوكه شدن منجر به توقف ناگهانی ابزار در حال چرخش روی دستگاه میشود.

به طور مثال در صورتی که یک صفحه ساب در قطعه کار گیر کرده و یا بلوکه شود، امکان دارد لبه صفحه ساب بشکند و یا منجر به ضربه زدن (پس زدن) شود. در این صورت صفحه ساب به طرف کاربر و یا در خلاف جهت او، بسته به جهت چرخش آن در محل بلوكه شده، حركت میكند. امکان شکستن صفحه های ساب از این طریق نیز وجود دارد.

ضربه زدن (پس زدن) نتیجه استفاده و بکارگیری نادرست از ابزار برقی است. با رعایت اقدامات ایمنی مناسب به شرح زیر می‌توان از آن جلوگیری بعمل آورد.

  • ابزار برقی را محکم بگیرید و بدن و بازوی خود را به گونه‌ای قرار دهید که قادر به کنترل و خنثی کردن نیروهای ضربه زننده دستگاه باشید. شخص کاربر می‌تواند با رعایت احتیاط و اقدامات ایمنی مناسب بر نیروهای ضربه زننده تسلط داشته باشد.
  • در گوشه‌ها، لبه‌های تیز و غيره با احتیاط خاص كاركنید. از در رفتن و خارج شدن ابزار و متعلقات از داخل قطعه كار و گیر كردن آنها جلوگیری كنید. امکان گیر کردن ابزار در حال چرخش خصوصاً در گوشه‌ها و لبه‌های تیز وجود دارد. این امر باعث پس زدن و یا از دست دادن كنترل بر ابزار برقی می‌شود.
  • تیغه اره‌های دندانه‌دار را متصل نکنید. چنین ابزارهایی اغلب باعث پس زدن دستگاه و یا از دست دادن کنترل بر ابزار برقی می‌شوند.
  • همیشه سر مته را از همان سمتی که لبه برش از سطح مواد خارج می‌شود روی مواد قرار دهید (همان سمتی که شکستگی‌ها ایجاد می‌شوند). اگر این کار به درستی انجام نشود، لبه برنده سر مته از سطح کار خارج شده و ابزار را به سمت اشتباه می‌کشاند.
  • قطعه کار را همیشه به شکلی ایمن تثبیت کنید. متعلقات تنها با کمی کج شدن در شیار گیر می‌کنند که می‌تواند باعث پس زدن و از دست رفتن کنترل ابزار شوند.

  • فقط از صفحه برش‌های در نظر گرفته شده برای ابزار برقی و فقط جهت کاربردهای توصیه شده استفاده کنید.

  • قبل از خنک شدن صفحات ساب به آنها دست نزنید. صفحات در هنگام كار بسیار داغ میشوند.
  • قطعه کار را محکم کنید. درصورتیکه قطعه کار به وسیله تجهیزات نگهدارنده و یا بوسیله گیره محکم شده باشد، قطعه کار مطمئن تر نگه داشته میشود، تا اینکه بوسیله دست نگهداشته شود.
  • ابزار برقی برای کار ثابت روی میز مناسب نیست. مثلا نباید در گیره روی میز مهار شود یا روی میز کار بسته شود.
  • در صورتیکه باتری آسیب دیده باشد و یا از آن بطور بی رویه استفاده شود، ممکن است از باتری بخارهایی بلند شود. باتری ممکن است آتش بگیرد یا منفجر شود. در این حالت هوای محیط را تازه کنید؛ اگر احساس ناراحتی کردید، به پزشک مراجعه نمائید. استنشاق این بخارها ممکن است به مجاری تنفسی شما آسیب برساند.
  • باتری را باز نكنید. خطر اتصال كوتاه وجود دارد.
  • بوسیله ی اشیاء تیز مانند میخ یا پیچگوشتی یا تأثیر نیروی خارجی ممکن است باتری آسیب ببیند. ممکن است اتصالی داخلی رخ دهد و باتری آتش گیرد، دود کند، منفجر شود یا بیش از حد داغ گردد.
  • از باتری قابل شارژ فقط در محصولات سازنده استفاده کنید. فقط در این صورت از باتری در برابر بار اضافی خطرناک محافظت می شود.

باتری را در برابر حرارت، از جمله در برابر تابش مداوم خورشید و همچنین در برابر آتش، آلودگی، آب و رطوبت محفوظ بدارید. خطر اتصالی و انفجار وجود دارد.