Instrucţiuni de lucru

Cu ajutorul limitatorului de reglare a adâncimii (21) se poate stabili adâncimea de găurire dorită X.

  • Apăsaţi tasta pentru reglarea limitatorului de reglare a adâncimii (19) şi introduceţi limitatorul de reglare a adâncimii în mânerul auxiliar (20).
    Canelura de pe limitatorul de reglare a adâncimii (21) trebuie să fie orientată în jos.
  • Împingeţi accesoriul cu sistem de prindere SDS-plus până la opritor în sistemul SDS-plus de prindere a accesoriilor (3). În caz contrar, mobilitatea accesoriului cu sistem de prindere SDS-plus ar putea cauza o reglare greşită a adâncimii de găurire.
  • Trageţi limitatorul de reglare a adâncimii până când distanţa dintre vârful burghiului şi vârful limitatorului de reglare a adâncimii corespund adâncimii de găurire dorite X.

  • Dacă accesoriul se blochează sau se agaţă, se întrerupe antrenarea la arborele port‌burghiu. Din cauza forţelor astfel generate, este necesar să ţineţi întotdeauna ferm şi cu ambele mâini scula electrică şi să aveţi o poziţie stabilă.
  • Opriţi scula electrică şi detensionaţi-o atunci când se blochează. Pornirea sculei electrice când dispozitivul de găurire este blocat, generează momente de recul foarte puternice.

Deconectarea rapidă (KickBack Control) asigură un control mai bun al sculei electrice, sporind astfel protecţia utilizatorului, comparativ cu sculele electrice fără KickBack Control. În cazul rotirii bruşte şi imprevizibile a sculei electrice pe axa burghiului, scula electrică se opreşte, indicatorul de activare a sistemului de protecţie la recul  se aprinde în roşu, iar lampa de lucru (18) se aprinde intermitent. Dacă deconectarea rapidă este activată, LED-ul indicatorului de stare (29) se aprinde intermitent cu iluminare de culoare roşie.

  • Pentru repunerea în funcţiune, eliberează comutatorul de pornire/oprire (12) şi acţionează-l din nou.

Amortizorul de vibraţii integrat reduce vibraţiile care se produc.

  • Nu mai continua să foloseşti scula electrică dacă elementul de amortizare s-a deteriorat.

  • Amplasaţi scula electrică pe piuliţă/şurub numai în stare oprită. În caz contrar, accesoriile aflate în rotaţie pot aluneca.

Pentru utilizarea biţilor de şurubelniţă, este necesar un suport universal (38) cu o tijă de prindere SDS-plus (accesoriu).

  • Curăţaţi capătul de introducere al tijei de prindere şi gresaţi-l uşor.
  • Introduceţi suportul universal în sistemul de prindere a accesoriilor rotindu-l până când se blochează automat în acesta.
  • Verificaţi blocajul trăgând de suportul universal.
  • Introduceţi un cap de şurubelniţă în suportul universal. Folosiţi numai biţi de şurubelniţă potriviţi pentru capul de şurub respectiv.
  • Pentru demontarea suportului universal, împingeţi spre înapoi manşonul de blocare (5) şi extrageţi suportul universal (38) din sistemul de prindere a accesoriilor.

Cu ajutorul cârligului de suspendare (13) poţi fixa scula electrică pe un dispozitiv de suspendare adecvat.

  • Apasă scurt cârligul de suspendare (13) în direcţia mânerului (11) pentru a elibera dispozitivul de blocare. Cârligul de suspendare se extinde automat spre înapoi.
  • Roteşte în lateral cârligul de suspendare.
  • Verifică cârligul de suspendare (13) cu privire la eventualele deteriorări sau deformări.
    Nu utiliza cârligul de suspendare (13) dacă este deteriorat, deformat sau nu mai este fixat ferm pe scula electrică.
  • Fixează scula electrică cu cârligul de suspendare (13) pe un dispozitiv de suspendare stabil.
    Pentru a evita deteriorările sau rănirile, dispozitivul de suspendare nu trebuie să fie instalat deasupra trotuarelor sau zonelor de lucru din apropiere.
    Cârligul de suspendare este destinat exclusiv suspendării sculei electrice şi a accesoriilor montate.
  • Roteşte înapoi cârligul de suspendare (13) şi împinge-l uşor spre înainte şi în jos în poziţia de blocare dacă doreşti să utilizezi scula electrică.
  • Nu utiliza niciodată cârligul de suspendare (13) ca dispozitiv de protecţie împotriva căderii.
    Nu fixa niciodată dispozitivul de protecţie împotriva căderii pe cârligul de suspendare.

Observaţie: Pentru asigurarea sculei electrice împotriva căderii, trebuie utilizat un dispozitiv de protecţie împotriva căderii (40) adecvat pentru greutatea sistemului. Lungimea maximă admisă a dispozitivului de protecţie împotriva căderii este de 1,8 m. Ţine în mod obligatoriu cont de zona de fixare (39) admisă a sculei electrice.

Ca echipament de protecţie împotriva căderii utilizează de preferinţă o bandă cu buclă cu nod de ancorare sau un dispozitiv de protecţie împotriva căderii cu amortizor de cădere.

La fixarea dispozitivului de protecţie împotriva căderii (40) respectă în mod obligatoriu instrucţiunile de utilizare a acestuia.

  • Fixează în mod obligatoriu partea opusă a dispozitivului de protecţie împotriva căderii pe o structură stabilă (de exemplu, clădire sau schelă) şi niciodată direct pe utilizator.
    Dispozitivul de protecţie împotriva căderii trebuie să fie mobil şi poate fi fixat exclusiv pe punctul fix de cuplare (41) şi în zona de fixare admisă (39) a sculei electrice.
    Alege punctul fix de cuplare (41) astfel încât, în cazul unei prăbuşiri, scula electrică să poată cădea liber în protecţia împotriva căderii, fără să răsucească sau să pună în pericol utilizatorul.
    Nu utiliza niciodată cârligul de suspendare (13) ca dispozitiv de protecţie împotriva căderii.
    Nu fixa niciodată dispozitivul de protecţie împotriva căderii pe cârligul de suspendare.
    Nu utiliza niciodată dispozitivul de protecţie împotriva căderii al sculei electrice cu sistemele aspirare a prafului GDE 18V-16 sau GDE 16 Plus montate.