Çalışırken dikkat edilecek hususlar

Fayansların tesviyesi için referans noktası, ölçüm aletinin hemen önündeki lazer çizgilerinin kesişme noktasıdır P. Bir açıyı aktarmak için ölçüm aleti bu kesişim noktasında döndürülmelidir (bkz. Resim F).

Tesviye diskinin (11) yardımıyla ölçüm aletini, düz olmayan veya gevşek bir zemine de yerleştirebilirsiniz.

Tesviye diski (11) ölçüm aleti için duvar mesnedi olarak da kullanılabilir. Tesviye diskini kaymaya karşı emniyete almak için bir duvara veya eğimli yüzeye örneğin piyasada bulunan vidalarla sabitleyin. Tesviye diskini yüzeye düz olarak yerleştirmek için su terazisi kullanın.

Ölçüm aletinin tesviye diski üzerinde konumlandırılması: Ölçüm aletini alt taraftaki mıknatısların (5) yardımıyla tesviye diskine (11) yerleştirin. Tesviye diskinin üst tarafındaki çizgiler ölçüm aletini hassas biçimde konumlandırmanıza yardımcı olur. 90° veya 45° açılarının aktarılması için tesviye diskini bir referans kenarına veya bir duvar çıkıntısına yerleştirin ve ölçüm aletini de tesviye diskinin üst tarafında gösterildiği şekilde yerleştirin.

Lazer hedef tablası (9) elverişsiz koşullarda ve uzak mesafelerde lazer ışınının görünürlülüğünü iyileştirir.

Lazer hedef tahtasının (9) yansıma yapan yüzeyi lazer çizgisinin görünürlülüğünü iyileştirir, saydam yüzeyi ise lazer çizgisinin hedef tablasının arkasında da görünmesine olanak sağlar.

Lazer gözlüğü ortam ışığını filtre eder. Bu nedenle lazer ışığı göze daha parlak gelir.

  • Lazer gözlüğünü (aksesuar) koruyucu gözlük olarak kullanmayın. Lazer gözlüğü lazer ışınının daha iyi görülmesini sağlar, ancak lazer ışınına karşı koruma sağlamaz.
  • Lazer gözlüğünü (aksesuar) güneş gözlüğü olarak veya trafikte kullanmayın. Lazer gözlüğü kızılötesi ışınlara karşı tam bir koruma sağlamaz ve renk algılama performansını düşürür.