Instrucţiuni de lucru

Lăţimea de tăiere variază în funcţie de pânza de ferăstrău utilizată.

Feriţi pânzele de ferăstrău de şocuri şi lovituri.

Conduceţi uniform scula electrică, împingând-o uşor în direcţia de tăiere. Un avans prea puternic reduce considerabil durata de viaţă utilă a accesoriilor şi poate deteriora scula electrică.

Performanţele şi calitatea tăierii depind în principal de starea şi forma dinţilor pânzei de ferăstrău. De aceea, folosiţi numai pânze de ferăstrău ascuţite şi adecvate pentru materialul de prelucrat.

Alegerea pânzei de ferăstrău potrivite se va face în funcţie de tipul de lemn, calitatea acestuia şi de tipul de tăieri, longitudinale sau transversale.

La tăierile longitudinale în lemn de molid se desprind aşchii lungi, spiraliforme.

Pulberile de la lemnul de fag şi stejar sunt deosebit de nocive pentru sănătate, de aceea trebuie să lucraţi numai cu un sistem de aspirare a prafului.

Limitatorul paralel (13) permite tăierea exactă de-a lungul muchiei piesei de prelucrat, respectiv tăierea de benzi identice.

Pentru prelucrarea pieselor de dimensiuni mai mari sau pentru tăierea de margini drepte puteţi fixa o scândură sau o şipcă drept limitator auxiliar pe piesa de lucru şi conduce ferăstrăul circular cu talpa de fixare de-a lungul limitatorului auxiliar.

Cu ajutorul cârligelor de suspendare (30) poţi suspenda scula electrică, de exemplu, pe o scară. Pentru aceasta, rabatează cârligul de suspendare (30) în poziţia dorită.

  • La acroşarea sculei electrice, ai grijă ca pânza de ferăstrău să fie protejată împotriva contactului accidental. Există pericolul de rănire.

Rabatează din nou cârligul de suspendare (30) dacă doreşti să utilizezi scula electrică.