Punere în funcţiune

Aşezaţi pe mijloc comutatorul de schimbare a direcţiei de rotaţie (7) pentru a preveni pornirea accidentală. Introduceţi acumulatorul încărcat (6) în mâner până când acesta se fixează perceptibil şi este coplanar cu mânerul.

Cu ajutorul comutatorului de schimbare a direcţiei de rotaţie (7) puteţi schimba direcţia de rotaţie a sculei electrice. Atunci când comutatorul de pornire/oprire (8) este apăsat, acest lucru nu mai este însă posibil.

Funcţionare spre dreapta: Pentru înşurubarea de şuruburi şi strângerea piuliţelor împingeţi spre stânga comutatorul de schimbare a direcţiei de rotaţie (7), până la opritor.

Funcţionare spre stânga: Pentru slăbirea, respectiv deşurubarea şuruburilor şi piuliţelor, apăsaţi spre dreapta comutatorul de schimbare a direcţiei de rotaţie (7), până la opritor.

  • Acţionaţi comutatorul de selectare a treptelor de turaţie (3) numai cu scula electrică oprită.

Cu ajutorul comutatorului de selectare a treptelor de turaţie (3) pot fi preselectate 2 domenii de turaţii.

Treapta de viteză I:

Domeniu de turaţii scăzute; pentru înşurubare sau pentru executarea găurilor de diametru mare.

Treapta de viteză II:

Domeniu de turaţii înalte; pentru executarea de găuri cu diametru mic.

Dacă comutatorul de selectare a treptelor de turaţie (3) nu basculează până la opritor, răsuciţi puţin axul de antrenare cu burghiul.

Pentru punerea în funcţiune a sculei electrice, apăsaţi şi menţineţi apăsat comutatorul de pornire/oprire (8).

Lampa (9) se aprinde atunci când comutatorul de pornire/oprire (8) este apăsat uşor sau complet şi permite iluminarea zonei de lucru în cazul condiţiilor de luminozitate necorespunzătoare.

Pentru oprirea sculei electrice, eliberaţi comutatorul de pornire/oprire (8).

Puteţi regla fără trepte turaţia sculei electrice pornite exercitând o apăsare mai puternică sau mai uşoară a comutatorului de pornire/oprire (8).

O apăsare uşoară a comutatorului de pornire/oprire (8) determină o turaţie mai scăzută. Turaţia creşte odată cu creşterea forţei de apăsare.

Dacă este folosită conform destinaţiei, scula electrică nu poate fi suprasolicitată. În caz de solicitare prea puternică sau de depăşire a temperaturii admise a acumulatorului, modulul electronic deconectează scula electrică, până când aceasta revine în domeniul optim al temperaturilor de lucru.