Explicarea termenilor

Pentru informaţii suplimentare, accesează www.bosch-professional.com/thermal.

Radiaţia termică infraroşie este radiaţia electromagnetică emisă de fiecare corp la o temperatură de peste 0 Kelvin (−273 °C). Cantitatea de radiaţie depinde de temperatura şi de emisivitatea corpului.

Gradul de emisii al unui obiect depinde de material şi de structura suprafeţei acestuia. Acesta indică cantitatea de radiaţie termică infraroşie pe care o emite obiectul comparativ cu un radiator termic ideal (corp negru, grad de emisii ε = 1) şi este, în mod corespunzător, o valoare cuprinsă între 0 şi 1.

Puntea termică este un loc de pe peretele exterior al unei clădiri în care, din cauza construcţiei, are loc o pierdere de căldură crescută la nivel local.

Punţile termice pot duce la un risc crescut de formare a mucegaiului.

Temperatura reflectată este radiaţia termică care nu provine de la obiectul în sine. În funcţie de structură şi de material, radiaţiile ambientale se reflectă în obiectul care urmează să fie măsurat, denaturând, astfel, rezultatul real al temperaturii.

Distanţa dintre obiectul de măsurat şi aparatul de măsură influenţează dimensiunea înregistrată a suprafeţei per pixel. Pe măsură ce distanţa faţă de obiect creşte, poţi înregistra obiecte tot mai mari.

Depărtare (m)

Dimensiunea pixelilor pentru infraroşu (mm)

Lăţi­mea × înăl­ţi­mea (m) do­me­niu­lui ra­dia­ţii­lor infra­roşii

0,5

3

–0,5 × 0,4

1

6

–1 × 0,75

2

12

–2,05 × 1,5

5

30

–5,1 × 3,8