Modurile de funcţionare

Toate cele 3 moduri de funcţionare sunt posibile în poziţia orizontală şi verticală a aparatului de măsură.

Modul rotativ
Modul rotativ este recomandat în special atunci când este utilizat receptorul laser. Poţi selecta diferite viteze de rotaţie.

Modul cu linii
În acest mod, fasciculul laser variabil se deplasează într-un unghi de deschidere limitat. Din acest motiv, vizibilitatea fasciculului laser este mai ridicată decât în modul rotativ. Poţi selecta diferite unghiuri de deschidere.

Modul cu puncte
În acest mod de funcţionare se obţine cea mai bună vizibilitate a fasciculului laser variabil. Acest mod este utilizat, de exemplu, pentru transferarea facilă a înălţimilor sau pentru verificarea suprapunerii.

Modul cu linii şi puncte nu poate fi utilizat cu receptorul laser (30).

După fiecare pornire, aparatul de măsură se află în modul rotativ, cu viteza de rotaţie standard (300 rot/min).

Pentru comutarea de la modul cu linii la modul rotativ, apasă tasta pentru modul rotativ (5) sau tasta pentru modul rotativ (20) de pe telecomandă.

Pentru a modifica viteza de rotaţie, apasă în mod repetat tasta pentru modul rotativ  (5) sau tasta pentru modul rotativ (20) de pe telecomandă până când se atinge viteza dorită.

În timpul lucrului cu receptorul laser trebuie să selectezi viteza de rotaţie maximă. La efectuarea de lucrări fără un receptor laser, redu viteza de rotaţie pentru a beneficia de o mai bună vizibilitate a fasciculului laser şi utilizează ochelarii pentru laser (40).

Pentru a comuta la modul cu linii, respectiv la modul cu puncte, apasă tasta pentru modul cu linii (11) sau tasta pentru modul cu linii (21) de pe telecomandă.

Aparatul de măsură comută în modul cu linii cu cel mai mic unghi de deschidere.

Pentru a modifica unghiul de deschidere, apasă în mod repetat tasta pentru modul cu linii (11) sau tasta pentru modul cu linii (21) de pe telecomandă până când se atinge modul de funcţionare dorit. Unghiul de deschidere este crescut treptat la fiecare apăsare şi, simultan, viteza de rotaţie este crescută la fiecare treaptă.

După atingerea celui mai mare unghi de deschidere, aparatul de măsură comută, după o scurtă perioadă de post-oscilaţie, în modul cu puncte. Printr-o nouă apăsare a tastei pentru modul cu linii (11) se revine la modul cu linii cu cel mai mic unghi de deschidere.

Observaţie: Din cauza inerţiei, laserul se poate deplasa uşor dincolo de punctele finale ale liniei laser.