Instrucţiuni de lucru

Panoul de vizare laser (41) optimizează vizibilitatea fasciculului laser în caz de condiţii nefavorabile şi de distanţe mari.

Suprafaţa reflectorizantă a panoului de vizare laser (41) optimizează vizibilitatea liniei laser, iar suprafaţa transparentă permite vizualizarea liniei laser chiar şi din partea posterioară a panoului de vizare laser.

Stativul este un suport de măsurare stabil, cu înălţime reglabilă. Aşază aparatul de măsură cu orificiul de prindere pe stativ de 5/8" (15) pe filetul stativului (32). Fixaţi prin înşurubare aparatul de măsură cu şurubul de fixare al stativului.

Cu un stativ cu scară pe măsurare la nivelul dispozitivului de extindere poţi regla direct compensarea înălţimii.

Înainte de a conecta aparatul de măsură, aliniaţi brut stativul.

Poţi monta aparatul de măsură şi pe suportul de perete cu unitatea de aliniere (36). Pentru aceasta, înşurubează şurubul de 5/8" (38) al suportul de perete în orificiul de prindere pe stativ (15) de pe aparatul de măsură.

Montarea pe un perete: Montarea pe un perete este recomandată, de exemplu, pentru lucrări efectuate la o înălţime peste cea a dispozitivului de extindere sau la efectuarea de lucrări pe o suprafaţă instabilă şi fără stativ.

Înşurubează suportul de perete (36) cu şuruburi prin găurile de fixare (34) pe un perete sau cu şurubul de fixare (33) pe o şipcă. Montează suportul de perete pe cât posibil perpendicular pe un perete şi asigură o fixare stabilă.

Montarea pe un stativ: Poţi înşuruba suportul de perete (36) pe un stativ tot cu ajutorul orificiului de prindere pe stativ (35) de pe partea posterioară. Această fixare este recomandată în special pentru lucrările în care planul de rotaţie trebuie să fie aliniat la o linie de referinţă.

Cu ajutorul unităţii de aliniere poţi deplasa aparatul de măsură în poziţie verticală (la montarea pe perete), respectiv în poziţie orizontală (la montarea pe un stativ) într-un interval de aproximativ 16 cm. Pentru aceasta, desfiletează şurubul (37) de pe unitatea de aliniere, deplasează aparatul de măsură în poziţia dorită şi înşurubează din nou ferm şurubul (37).

În condiţii de luminozitate nefavorabilă (mediu iluminat puternic, expunerea directă la radiaţii solare) şi la distanţe mai mari, pentru o mai bună detectare a liniilor laser, utilizează receptorul laser (30).

La nivelele laser rotative cu mai multe moduri de operare, selectează modul orizontal sau vertical la viteza maximă de rotaţie.

Pentru lucrul cu receptorul laser, citeşte şi respectă instrucţiunile de utilizare a acestuia.

La apăsarea tastelor de operare, aparatul de măsură poate fi scos din nivelare, astfel încât rotirea să se oprească pentru scurt timp. Acest efect poate fi evitat prin utilizarea telecomenzii.

Senzorii (7) pentru telecomandă se află pe trei părţi ale aparatului de măsură, printre altele, deasupra panoului de comandă de pe partea anterioară.

Pentru verificarea planeităţilor sau pentru realizarea pantelor, este recomandat să foloseşti bara de măsurare (31) împreună cu receptorul laser.

Pe bara de măsurare (31) este reprezentată la nivel superior o scară relativă de măsurare. Poţi seta înălţimea zero a acesteia în partea de jos a dispozitivului de extindere. Astfel vei putea citi direct abaterile de la înălţimea de referinţă.

Ochelarii pentru laser filtrează lumina ambiantă. Aceasta face ca lumina razei laser să pară mai puternică în ochii utilizatorului.

  • Nu folosi ochelarii pentru laser (accesoriu) drept ochelari de protecţie. Ochelarii pentru laser servesc la mai buna recunoaştere a razei laser; aceştia nu te protejează, totuşi, împotriva razelor laser.
  • Nu folosi ochelarii pentru laser (accesoriu) drept ochelari de soare sau în traficul rutier. Ochelarii pentru laser nu oferă o protecţie UV completă şi reduc percepţia culorilor.