GIS 1000 C Professional

Precizno mjerenje i jednostavno dokumentiranje temperatura i vlažnosti zraka


Stvoren za primjenu u obrtničkom okruženju i u industriji. Zahvaljujući integriranoj kameri, izmjerene se vrijednosti prikazuju izravno na odgovarajućoj slici. Pored toga, postoji mogućnost da se vrijednosti prebace na pametni telefon, tablet računalo ili PC.

Traženje trgovaca

Video o proizvodu

Funkcije termodetektora objašnjene u kompaktnom obliku

Područja primjene termodetektora GIS 1000 C Professional

Stvoren je za primjenu u obrtničkim područjima kao što su instalacija grijanja, ventilacije i klime, sanitarne instalacije, elektrika, izgradnja zidova i podova ili u industriji. Pogledajte GIS 1000 C Professional u svojim različitim područjima primjene

Prednosti i funkcije na jedan pogled

S termodetektorom GIS 1000 C Professional mjerite temperature površina između -40 °C i +1000 °C – jednostavno bez kontakta.

 • Integrirana kamera za neposrednu dokumentaciju mjernih rezultata na slici
 • Povezanost - putem Bluetooth-a® moguće je prebaciti izmjerene vrijednosti na pametni telefon na licu mjesta, te ih zatim poslati elektroničkom poštom
 • Brzo aklimatizirajući senzor za precizno mjerenje okolne temperature i relativne vlažnosti zraka
 • Jednostavna površina za korištenje za intuitivno upravljanje
 • Dual power source: moguć je rad s 10,8 V-LI akumulatorom kao i sa standardnim alkalnim baterijama
 • Jako LED svjetlo za bolje snimke kamere pod nepogodnim svjetlosnim uvjetima

Pregled tehničkih podataka

S termodetektorom Bosch GIS 1000 C Professional mjerite temperature između -40 °C i +1000 °C – jednostavno bez kontakta

Upute za uporabu (PDF, 38 MB)

Mjerno područje -40 °C … +1000 °C
Točnost mjerenja IR ±1,0 °C
Optika (proporcija
odstojanje : točka mjerenja)
50:1
Razlučivost 0,1 °C
Točnost mjerenja relativne
vlažnosti zraka
± 2%
Laserska dioda Klasa lasera 2, 635 nm
Napajanje strujom i
vrijeme rada
10,8 V LI (5h) /
4 x 1,5-V-LR6 (AA) (3h)
Memorija slika (broj slika) >200
Tip memorije Ugrađena memorija
Format datoteke JPEG

Kupite GIS 1000 C Professional

Naručite GIS 1000 C Professional i uvjerite se sami u svestrana područja primjene ovog uređaja.

Traženje trgovaca

Česta pitanja GIS 1000 C Professional

Mjeri se uvijek okrugla površina koja se nalazi unutar dvije laserske točke. Prosječna temperatura unutar ove površine prikazuje se na zaslonu kao izmjerena vrijednosti. Pored površinske temperature, uređaj može mjeriti i relativnu vlažnost zraka i okolnu temperaturu.

Što je manje odstojanje od mjernog predmeta to je preciznije mjerenje. Kod većeg odstojanja mjerni rezultati mogu postati neprecizni, npr. uslijed velike vlažnosti zraka koja može utjecati na rezultat mjerenja.

Da bi postigli najbolji rezultat, podesite uređaj na materijal koji želite mjeriti (emisivnost). Najčešće korišteni materijali već su podešeni u uređaju GIS 1000 C Professional. Moguće je međutim i upisati vrijednosti po definiciji korisnika.

Kod zahtjevnih uvjeta mjerenja (npr. mjerenje unutar uređaja za ventilaciju) moguće je priključiti i vanjski mjerni senzor. Uređaj raspolaže priključkom tipa K. Kada priključite senzor uređaj ga prepoznaje i vrijednost senzora se prikazuje na zaslonu.

Mali senzor koji se nalazi između okidača i otvora za infracrveno mjerenje precizno mjeri relativnu vlažnost zraka i okolnu temperaturu. Izmjerene vrijednosti mogu se koristiti za različite primjene:

 • Režim za toplinske mostove: u ovom načinu rada uspoređuje se izmjerena temperatura površine i okolna temperatura, kako bi se ne primjer pronašla nedostatna izolacija. Rezultat se prikazuje na skali u boji koja pomaže korisniku pri interpretaciji rezultata
 • Režim temperature rosišta: s okolnom temperaturom i vlažnošću zraka uređaj može izračunati temperaturu rosišta. Ako se izmjerena temperatura površine približava ovoj vrijednosti, uređaj prikazuje stanje na interpretacijskoj skali.

Mjerenje počinje kada pritisnete okidač i prestaje u trenutku kada pustite prekidač.

S kamerom topline mjeri se raspodjela temperature na većoj površini. Tisuće mjernih točaka sastavljaju se u sliku, te time nude brz pregled kritičnih mjesta. Kamera topline pomaže na primjer kod brzog identificiranja problema kod površina na kojima se treba pronaći razlike u temperaturi.

Kod točkastog mjerenja s uređajem GIS 1000 C Professional točno se mjeri površinska temperatura malog područja. Pored toga se može (ovisno o primjeni i potrebi) izmjeriti i relativna vlažnost zraka i okolna temperatura. GIS 1000 C Professional je time prikladan za precizna i svestrana mjerenja. Pomaže kod detaljne analize malih površina i točkastih mjerenja.

Opis: radi se o omjeru razmaka mjernog uređaja od mjernog objekta i promjera mjernog područja.

Svojstva: što je korisnik s uređajem bliži mjernom objektu to je manje mjerno područje i preciznije mjerenje.

S većim odstojanjem od mjernog objekta povećava se i mjerena površina (konusni princip mjerenja), što znači da se prikazana temperatura izračunava za veću površinu.

Primjedba: da bi postigli precizne rezultate mjerenja, veličina mjernog objekta mora biti najmanje tolika kolik je razmak između dvije laserske točke.

faq

Da, svaka verzija posjeduje takav certifikat u uputama za uporabu, a certifikat potvrđuje da uređaj radi unutar specifikacija navedenih u uputama za uporabu.

Da, uređaj se može servisirati i ponovno kalibrirati u servisnom centru, tako da je opet spreman za rad unutar granica zadanih specifikacija. Kao dokaz korisnik dobiva certifikat o kalibraciji. Da bi saznali postoji li takva usluga i u vašoj regiji, obratite se vašem lokalnom Bosch servisnom centru.

Da, korisnik se može obratiti servisnom centru i zatražiti kalibriranje. Kao dokaz korisnik dobiva certifikat o kalibraciji. Da bi saznali postoji li takva usluga i u vašoj regiji, obratite se vašem lokalnom Bosch servisnom centru.

Aplikaciju Measuring Master možete preuzeti u Apple App Store-u i u Google Play Store-u.

Aplikacija postoji samo za Android i iOS tablete i pametne telefone. Ne podržavaju se drugi sustavi. Podržani Android uređaji: pametni telefoni i tablet računala opskrbljena Bluetooth®-om od Android 4.3. Podržani iOS uređaji: iPhone (od 4S), iPad (od 3. gen.), iPad Air (od 1. gen.), iPad mini (od 1. gen.).

Projekti se spremaju na pametnom telefonu / tablet računalu na kojemu su izrađeni, te se ne mogu preuzeti na druge uređaje.

Da, vaši podaci ostaju sačuvani i kod aktualizacije softvera.

Spremljeni sadržaji ostaju načelno pohranjeni u memoriji. Za svaku sigurnost trebate prije ažuriranja verzije spremiti projekte na vaš laptop ili PC, tako da ih „Dijelite“ i proslijedite na vašu adresu e-maila u obliku PDF ili Excel datoteke.

U stavci „Postavke“ → „Jezik“ možete provjeriti jezike na kojima postoji aplikacija.

export icon Eksport

settings iconPostavke

bluetooth icon Uspostavi vezu putem Bluetooth®-a

Prvo provjerite da je Bluetooth® aktiviran kod mjernog alata i pametnog telefona / tableta i da se uređaji nalaze unutar dometa. U aplikaciji možete simbolom bluetooth icon uspostaviti vezu putem Bluetooth®-a između mjernog alata i pametnog telefona / tableta. Pripazite da se veza uvijek mora uspostaviti putem aplikacije, a ne putem izbornika za postavke pametnog telefona / tableta.

Za prijenos mjernih podataka od vašeg daljinomjera GLM na vaše računalo preporučujemo naš softver GLM Transfer koji vam stoji besplatno na raspolaganju za preuzimanje s interneta. Slike snimljene s GIS uređajem mogu se prenijeti na PC putem USB-a.

Ne. Možete koristiti samo jedan mjerni alat. Prvo provjerite je li na GLM / GIS uređaju i na pametnom telefonu / tabletu uključen Bluetooth® i nalaze li se oba uređaja unutar dometa. Alternativno možete otvoriti izbor putem simbola bluetooth icon.

Ovisno o postojećim okolnostima (prepreke, radijacija sunca itd.), između vašeg pametnog telefona / tableta i mjernog alata moguća je veza do udaljenosti od 10 metara.

Ako je uređaj već prije bio povezan s aplikacijom, automatski se prepoznaje kod ponovnog povezivanja, u slučaju da je aplikacija otvorena na pametnom telefonu / tabletu, te ako je aktiviran Bluetooth® na objema uređajima i ako se uređaji nalaze unutar dometa.

a. Mjerenje pomoću GIS 1000 C Professional (nije na raspolaganju u svim državama)

Ako postoji veza između vašeg pametnog telefona/tableta i uređaja GIS 1000 C Professional, moguće je izravno dodavati izmjerene vrijednosti nakon što ste postavili točku za mjerenje prilikom mjerenja uređajem GIS 1000 C Professional i/ili izborom izmjerene vrijednosti iz galerije na uređaju. Ako niste izabrali točku za mjerenje, pojavljuje se prozor za izbor s opcijama za korištenje izmjerenih vrijednosti. To je moguće i alternativno dodirom i držanjem točke za mjerenje, te izborom opcije „Obradi“. U oba slučaja, točka za mjerenje treperi ako je moguće izravno dodati mjerenje.

Simbolom messpunkt icon možete dodati novu točku za mjerenje na vašu fotografiju.

Simbolom notizen icon možete dodati ili pozvati bilješke u vašoj datoteci.

Simbolom rueckgaengig icon možete revidirati akcije.

Simbolom wiederherstellen icon možete ponovno uspostaviti revidirane akcije.

Simbolom loeschen icon možete izbrisati pojedinačne predmete.

Izmjerene vrijednosti se spremaju u odgovarajućim točkama za mjerenje koje ste odredili. Ako ste izmjerenim vrijednostima dodijelili točku za mjerenje, možete otvoriti detalje dodirom točke za mjerenje.

Da, imate mogućnost da naknadno prenesete izmjerene vrijednosti u aplikaciju. U tu svrhu odredite ili izaberite točku za mjerenje u aplikaciji, te zatim idite na galeriju u uređaju GIS 1000 C Professional. Ovdje izaberite željeno mjerenje i prenesite ga na izabranu točku za mjerenje pomoću gumba „Spremi“ na uređaju GIS 1000 C Professional.

Izmjerena temperatura površine prikazuje se na slici neovisno o izabranom načinu rada. U tu svrhu potrebno je aktivirati parametar „Pokaži oznake temperature na nacrtu“ u postavkama.

Režim mjerenja se mora promijeniti izravno na uređaju GIS 1000 C Professional. Ovisno o izabranom režimu, odgovarajuće vrijednosti se prenose u aplikaciju.

 • Umgebungstemperatur icon Okolna temperatura
 • Oberflächentemperatur icon Temperatura površine
 • relative Luftfeuchtigkeit icon Relativna vlažnost zraka
 • durchschnittliche Oberflächentemperatur icon Prosječna temperatura površine
 • Temperaturunterschied von Oberflächen- zu Raumtemperatur an icon Razlika u temperaturi površine i prostora (toplinski most))
 • gewählter Emissionsgrad für diese Oberfläche icon Izabrana emisivnost za ovu površinu
 • Taupunkttemperatur icon Temperatura rosišta
 • Differenz der Oberflächentemperatur zur Temperatur des Taupunkts icon Razlika temperature površine do temperature rosišta

Dodirom i držanjem točke za mjerenje imate mogućnost obrađivanja („Obradi“ – točka za mjerenje treperi), pomicanja („Pomakni“ – točka za mjerenje se trese) ili brisanja („Izbriši“) vaše točke za mjerenje.

b. Floor plan - izmjerene vrijednosti

Funkcija „Detaljni planovi“ prikladna je za izradu detaljnih tlocrta. Osim toga, funkcija prikaza zida nudi mogućnost individualnog prilagođavanja zidova. Mogu se dodati kutovi, vrata, prozori i utičnice te se mogu prilagoditi mjere. Ovdje je moguće i dodati tekstove i audio-bilješke. Ova funkcija je naročito praktična za arhitekte, građevinske inženjere, posrednike nekretnina, elektroinženjere, itd.

Funkcija „Quick Sketch“ omogućuje izradu tlocrta s kutovima od 90°. Quick Sketch se može konvertirati u detaljni plan. Nakon konverzije „Quick Sketch“ je izbrisan. Ova je funkcija naročito prikladna za sve koji žele steći brz dojam o tlocrtu, npr. za keramičare, oblikovatelje prostora itd.

Kod postojeće veze vašeg daljinomjera GLM s pametnim telefonom ili tabletom, izmjerene se vrijednosti prenose automatski u realnom vremenu. Klikom na predmet (zid ili mjerna linija), istom se predmetu dodjeljuju vrijednosti izmjerene daljinomjerom GLM u realnom vremenu ili spremljene vrijednosti iz popisa izmjerenih vrijednosti.

Možete vidjeti i koristiti svoje izmjerene vrijednosti na način da izaberete željeni element i u režimu za unos pomaknete polje s brojevima na gore za ručni unos podataka.

Pohranjuje se najviše 50 izmjerenih vrijednosti ukupno neovisno o projektu.

c. Floor plan - površina za crtanje i kutovi

Simbolom dolazite u režim za izbor. Ovdje možete povlačenjem i puštanjem pomicati elemente i mijenjati njihova svojstva.

U režimu za crtanje možete crtati linije, četverokute i poligone (višekutnike).

Simbolom možete u plan dodati proboje.

Simbolom možete tlocrtu dodati mjerne linije.

Simbolom možete dodati bilješke, fotografije i zadatke.

Simbolom ćete doći do pregleda.

Postojeće tlocrte možete importirati u obliku slike pod funkcijom .

Simbolom možete revidirati akcije.

Simbolom možete ponovno uspostaviti revidirane akcije.

Simbolom možete izbrisati pojedinačne predmete.

Klikom na zid u režimu za izbor dolazite do „prikaza zida“. Simbolom settings iconzatim možete izabrati odgovarajući element.

Simbolom settings icon → za decimale možete podesiti broj mjesta iza zareza. U skladu s tom postavkom aplikacija zaokružuje vrijednosti dobivene od daljinomjera GLM.

Da. Aplikacija to radi da bi sačuvala proporcije tlocrta. Ako su proporcije tlocrta i izmjerene vrijednosti u međusobnom konfliktu, izmjerena se vrijednost stavlja u zagrade i prikazuje u plavoj boji. Vrijednosti prikazane crnom bojom izračunao je sam program. Lock-funkcijom (simbol brave) možete blokirati zidove tako da se zidovi ne prilagođuju automatski.

Odaberite režim za izbor auswahlmodus icon za pomicanje pojedinačnih objekata.

Ne. Trenutačno je moguće pomicati/brisati samo pojedinačne objekte. Ova funkcija će se podržavati u jednoj od budućih aktualizacija programa.

Odaberite režim prikaza i dodirnite sredinu zida te ga zatim potegnite na željenu poziciju.

Ne. Naknadno je moguće mijenjati samo debljine pojedinačnih zidova.

U režimu za crtanje izaberite auswahlmodus icon. Dodirnite zid, izaberite „Prikaz zida“ i zatim „Izaberi stranu 1“ (unutarnja strana zida)/„Izaberi stranu 2“ (vanjska strana zida).

Ne. Debljina zidova se može podešavati za sve projekte simbolom settings icon. Individualno podešavanje pojedinačnih zidova moguće je unutar svakog projekta izborom odgovarajućeg zida.

U režimu za crtanje aplikacija koristi uobičajeno mjerilo 1:50.

Trenutačno se podržavaju uobičajeni formati slika (JPEG, BMP, GIF, PNG).

Dodirnite simbol winkel icon i zatim Winkel za prikaz svih kutova.

Pod settings icon → „Kut na 90° / 45°“ možete uključiti/isključiti blokadu kutova.

Vrijednost koju ste upisali prikazuje se na tlocrtu u plavim zagradama. Da se ne bi promijenio raspored prostorije ne vrši se vizualna prilagodba kuta. Kao alternativu tome, možete promijeniti kutove i ručnim prilagođavanjem (potezanjem i puštanjem).

Planovi se spremaju automatski.

Za eksportiranje odaberite Projekt → Korisnički podaci, te zatim pritisnite Eksport.

Možete poslati svoje planove elektroničkom poštom u obliku PDF-datoteke.

Mjerilo se dinamički prilagođava veličini papira DIN A4.

Power Tools novosti

Saznajte odmah sve što je važno

S novostima za profesionalce uvijek ste informirani. Š0to vas očekuje? Noviteti, promocije i ponude te ekskluzivne nagradne igre