Bosch “Wireless Charging System” για επαγγελματίες

Νέα διάσταση στη φόρτιση των εργαλείων μπαταρίας
  • Μεγαλύτερη ευχρηστία και παραγωγικότητα: Τα εργαλεία είναι πάντα έτοιμα προς χρήση
  • Εξοικονομήστε το πρόσθετο κόστος της εφεδρικής μπαταρίας: Δεν την χρειάζεστε πια
  • Σταθμός φόρτισης χωρίς εξωτερικές επαφές, ανθεκτικός στο νερό και τη σκόνη
  • Πλήρης συμβατότητα με όλα τα εργαλεία Bosch των 18V

Η Bosch είναι ο πρώτος προμηθευτής παγκοσμίως που προσφέρει τα πλεονεκτήματα της επαγωγικής μεταφοράς ενέργειας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα εργαλεία μπαταρίας. Με την παρουσίαση του "Wireless Charging System", η Bosch ανοίγει μια νέα διάσταση στην τεχνολογία φόρτισης και παρέχει νέους τρόπους για να κάνετε την εργασία με τα εργαλεία μπαταρίας αποτελεσματική, εξοικονομώντας κόστος και χρόνο. “Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να επιτύχουμε με αυτό το πρωτοποριακό επίτευγμα, όπως επιτύχαμε, όντας οι πρώτοι που ενσωματώσαμε την τεχνολογίας ιόντων λιθίου σε ένα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι – μια τεχνολογία που ήταν γνωστή πριν από το 2003 μόνο στα κινητά τηλέφωνα, αλλά το 83% από όλα τα ηλεκτρικά εργαλεία μπαταρίας στην Ευρώπη είναι πλέον εξοπλισμένα με αυτή", εξηγεί ο Henk Becker, μέλος της Διοικητικού Συμβουλίου του Tμήματος των Ηλεκτρικών Εργαλείων της Robert Bosch GmbH. Η Bosch παρουσιάζει στην αγορά το "Ασύρματο Σύστημα Φόρτισης" το φθινόπωρο του 2014, με την κυκλοφορία τoυ φορτιστή μπαταρίας GAL 1830 W Professional και της μπαταρίας ιόντων λιθίου GBA 18 V 2,0 Ah MW-B Professional 18 Volt. H Bosch σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερα στοιχεία στο σύστημα αυτό ως μέρος μιας μακροχρόνης επέκτασης του "Ασύρματου Συστήματος Φόρτισης".

Η αρχή λειτουργίας του “Wireless Charging System” της Bosch

Η τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιείται σε άλλους τομείς συσκευών όπως είναι οι βάσεις φόρτισης για ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες και πρόσφατα η φόρτιση κινητών τηλεφώνων, βασίζεται στην μεταφορά ενέργειας χωρίς επαφή. Ένα εναλλασσόμενο μαγνητικό πεδίο παράγεται στον πομπό χρησιμοποιώντας ένα επαγωγικό πηνίο. Ο δέκτης περιέχει επίσης ένα επαγωγικό πηνίο το οποίο διαπερνάται από το εναλλασσόμενο μαγνητικό πεδίο. Αυτό δημιουργεί μία τάση και παράγει ρεύμα. Στην περίπτωση του "Wireless Charging System" της Bosch, αυτό σημαίνει ότι ο φορτιστής εκπέμπει ένα μαγνητικό πεδίο το οποίο λαμβάνεται από την μπαταρία και μετασχηματίζεται σε ρεύμα φόρτισης. Ωστόσο, η μεταφερόμενη ισχύ είναι περισσότερο από 50 φορές μεγαλύτερη από εκείνη που χρησιμοποιείται στις συνήθεις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες (1 watt), ώστε να φτάσει τους ίδιους χρόνους φόρτισης, όπως εκείνη που παρέχεται από τους συμβατικούς φορτιστές μπαταριών των εργαλείων μπαταρίας.

Πλεονεκτήματα του “Wireless Charging System” της Bosch

Οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν τα εργαλεία μπαταρίας πρέπει πάντα να προγραμματίζουν το χρόνο και να θυμούνται να τα φορτίζουν. Οι σημαντικότερες εφαρμογής των εργαλείων μπαταρίας είναι ημι-βιομηχανική παραγωγή, όπως η κατασκευή επίπλων, η βιομηχανία ηλεκτρικών ειδών ή η κατασκευή οχημάτων. Η μεταφορά ενέργειας χωρίς επαφή είναι ιδιαίτερα ευεργετική σε αυτές τις εφαρμογές, και πιο αποδοτική από ό, τι τα συμβατικά συστήματα φόρτισης, διότι εξαλείφουν την ανάγκη για δεύτερη μπαταρία ή ακριβούς βιομηχανικούς σταθμούς φόρτισης.

Το "Ασύρματο Σύστημα Φόρτισης" Bosch προσφέρει στους χρήστες τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

• Μεγαλύτερη ευχρηστία και παραγωγικότητα, καθώς οι μπαταρίες παραμένουν στο εργαλείο και το εργαλείο μπορεί να τοποθετηθεί στο σταθμό φόρτισης κατά τη διακοπή της εργασίας, για να φορτίσει. Η ενσωμάτωση της φόρτισης στη ροή εργασίας είναι πολύ απλή. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα εργαλεία είναι πάντοτε έτοιμο να χρησιμοποιηθούν.
  • Πλήρης ευελιξία διότι οι επαγωγικές μπαταρίες της ίδιας κατηγορίας τάσης συνεχίζουν να είναι συμβατές με όλα τα εργαλεία αυτής της κατηγορίας.
  • Πολύ στιβαροί σταθμοί, δεν έχουν πλέον σημεία επαφής και ως εκ τούτου είναι ανθεκτικά στο νερό, σκόνη και τη βρωμιά.

Τα στοιχεία του συστήματος: Φορτιστής και μπαταρία 18 Volt

Η Bosch ξεκινά τη νέα εποχή του “Wireless Charging System” με το φορτιστή GAL 1830 W Professional και την μπαταρία GBA 18 V 2.0 Ah MW-B Professional. Ο φορτιστής GAL 1830 W Professional είναι εξαιρετικά συμπαγής και αυτή τη στιγμή είναι ο μικρότερος φορτιστής που διατίθεται στην αγορά των 18 Volt μπαταριών ιόντων λιθίου. Όσον αφορά την μπαταρία, διαθέτει το “Wireless Intelligence”, ένα ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο εξασφαλίζει την επικοινωνία μεταξύ φορτιστή και μπαταρίας, ξεκινά τη διαδικασία φόρτισης και την προσαρμόζει στην τρέχουσα κατάσταση της μπαταρίας. Αυτό εξασφαλίζει ότι η μπαταρία είναι πάντα φορτισμένηη και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης ένα πλαίσιο το οποίο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για σταθερές εφαρμογές. Μπορεί να τοποθετηθεί σε πάγκους, ράφια ή άλλες επιφάνειες εργασίας, και εξυπηρετεί όχι μόνο ως μια ευέλικτη αλλά και μια ασφαλή υποδοχή για το φορτιστή, την μπαταρία και το εργαλείο.

Η GBA 18 V 2,0 Ah MW-B Professional της Bosch είναι μια συμπαγής 18 Volt μπαταρία η οποία συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της νέας τεχνολογίας με εκείνα του προηγούμενου συστήματος. Αυτή η μπαταρία των 2,0 Ah έχει ένδειξη επιπέδου φόρτισης και είναι εξοπλισμένη με τη δοκιμασμένη τεχνολογία Bosch CoolPack που βελτιώνει την απαγωγή της θερμότητας. Το γεγονός αυτό καθώς και ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου δεν έχουν φαινόμενο μνήμης έχει θετική επίδραση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Επιπλέον, η μπαταρία είναι συμβατή με όλα τα επαγγελματικά ηλεκτρικά εργαλεία Bosch και φορτιστές στην κατηγορία των 18 Volt, χάρη στο "Flexible Power System".

Bosch ProService για εργαλεία ιόντων λιθίου, μπαταρίες και φορτιστές

Η Bosch προσφέρει στους επαγγελαματίες που αγοράζουν τα νέα στοιχεία του συστήματος “Wireless Charging System” - όπως συμβαίνει με όλες τις μπαταρίες ιόντων λιθίου και φορτιστές – επέκταση της τυπικής εγγύησης στα δύο χρόνια. Οι ακριβείς όροι της εγγύησης είναι διαθέσιμα στο www.bosch-professional.com/warranty . Η υπηρεσία των 24 μηνών ισχύει σε ολόκληρη την επαγγελματική σειρά μπαταρίας ιόντων λιθίου από 3,6 έως 36 Volt.

Νέα για Επαγγελματίες Bosch.

Μην χάσεις καμία είδηση για καινοτόμα προϊόντα, αποκλειστικές προσφορές και χρήσιμες υπηρεσίες από τον Κόσμο των Επαγγελματιών Bosch.

Εγγράψου τώρα!