GIS 1000 C Professional

Natančno merjenje in preprosto dokumentiranje temperature in vlage v zraku


Ustvarjeno za uporabo pri obrtnikih kot tudi v industriji. S pomočjo vgrajene kamere se merilne vrednosti prikažejo v pripadajoči sliki. Poleg tega lahko vrednosti prenesete na pametni telefon, tablico ali namizni računalnik.

Iskanje trgovca

Video posnetek o izdelku

Kratka razlaga funkcij termodetektorja

Področje uporabe termodetektorja GIS 1000 C Professional

Namenjen je za uporabo pri obrtniških panogah (npr. montaža grelne, prezračevalne ali klimatske tehnike (HLK), opremljanje sanitarnih prostorov, elektromontaža, obnova sten in tal) ter tudi v industriji. Oglejte si orodje GIS 1000 C Professional pri različnih področjih uporabe

Prednosti in funkcije na enem mestu

S toplotno kamero GIS 1000 C Professional merite površinsko temperaturo med –40 °C in +1000 °C – preprosto in brezkontaktno.

 • Vgrajena kamera za neposredno dokumentacijo izmerjenih vrednosti v eni sliki
 • Povezljivost – prek povezave Bluetooth® lahko izmerjene vrednosti kar na mestu merjenja prenesete v pametni telefon in jih nato pošljete prek e-pošte
 • Senzor, ki se hitro aklimatizira, za natančne meritve sobne temperature in relativne vlage v zraku
 • Preprost uporabniški vmesnik za intuitivno upravljanje
 • Dual power source: deluje tako z 10,8-voltno litij-ionsko akumulatorsko baterijo kot tudi s standardnimi alkalnimi baterijami
 • Svetla LED-lučka za boljše posnetke pri šibki svetlobi

Pregled tehničnih podatkov

S toplotno kamero GIS 1000 C Professional merite temperaturo med –40 °C in +1000 °C – preprosto in brezkontaktno.

Navodila za uporabo (PDF, 38 MB)

Merilno območje –40 °C … +1000 °C
Merilna točnost IR ±1,0 °C
Optika (razmerje
merilna razdalja : merilna pega)
50:1
Ločljivost 0,1 °C
Merilna točnost za relativno
vlažnost zraka
± 2 %
Laserska dioda Razred laserja 2, 635 nm
Preskrba za električnim tokom in
obratovalni čas
10,8 V LI (5h) /
4 x 1,5-V-LR6 (AA) (3h)
Slikovni pomnilnik (število slik) > 200
Vrsta pomnilnika Notranji pomnilnik
Format slikovne datoteke JPEG

Kupite GIS 1000 C Professional

Naročite orodje GIS 1000 C Professional in se sami prepričajte o njegovih vsestranskih možnostih uporabe.

Iskanje prodajalcev

Pogosta vprašanja GIS 1000 C Professional

Meri se vedno okrogla površina znotraj dveh laserskih točk. Povprečna temperatura znotraj te površine se na zaslonu prikaže kot merilna vrednost. Poleg temperature površine lahko orodje meri tudi relativno vlažnost zraka ter temperaturo okolice.

Čim manjša kot je oddaljenost do merilnega predmeta, tem bolj natančna je meritev. Pri večjih razdaljah so lahko merilni rezultati nenatančni, npr. zaradi visoke vlažnosti zraka, ki lahko vpliva na rezultat.

Za doseganje čim boljšega rezultata nastavite na orodju material, ki ga merite (emisivnost). Najpogosteje uporabljeni materiali so že nastavljeni v orodju GIS 1000 C Professional. Lahko pa vnesete tudi vrednosti, ki ste jih določili sami.

Pri težjih pogojih merjenja (npr. merjenje znotraj prezračevalnega sistema) lahko priključite tudi zunanji merilni senzor. Aparat ima priključek tipa K. Ko je priključen senzor, ga aparat prepozna in se vrednost, ki jo izmeri, prikaže na zaslonu.

Majhen senzor med sprožilcem in infrardečo merilno odprtino natančno meri relativno vlažnost in temperaturo okolice. Izmerjene vrednosti lahko uporabite za različne namene:

 • Način toplotnih mostov: z njim se izmerjena temperatura površine primerja s temperaturo okolice, tako da lahko npr. najdete pomanjkljive izolacije. To je prikazano z barvno skalo, ki pomaga uporabniku pri interpretaciji rezultatov
 • Način rosišča: s temperaturo okolice in vlažnostjo zraka lahko aparat izračuna rosišče. Če se izmerjena temperatura površine približa tej vrednosti, potem orodje to pokaže na svoji interpretacijski skali.

Merjenje se začne takoj, ko pritisnete sprožilec, in se zaključi, ko sprožilec izpustite.

S kamero za toplotno sliko se meri porazdelitev temperature na večji površini. Na tisoče merilnih točk se sestavi v eno sliko in nudijo hiter pregled kritičnih mest. Pomaga pri hitrem prepoznavanju težav pri površinah, na katerih je treba določiti temperaturne razlike.

Pri točkovnem merjenju z orodjem GIS 1000 C Professional se točno izmeri temperatura površine manjšega območja. Dodatno lahko (glede na uporabo in potrebo) izmerite tudi relativno vlažnost zraka in temperaturo okolice. Orodje GIS 1000 C Professional je tako primerno za natančne in vsestranske meritve. Pomaga lahko pri podrobni analizi manjših površin in točnih meritev.

Opis: pri tem gre za razmerje razdalje merilnega orodja do merilnega objekta in premera merilnega območja.

Lastnosti: tem bliže kot stoji uporabnik z orodjem pri merilnem objektu, toliko manjše je merilno območje in toliko bolj natančna je meritev.

Tem večja kot je razdalja do merilnega objekta, toliko večje je tudi merilno območje (merilni princip po načelu keglja), to pomeni, da se prikazana temperatura izmeri na večji površini.

Opozorilo: za doseganje natančnih merilnih rezultatov mora biti merilni objekt vsaj tako velik kot razdalja med obema točkama laserja.

faq

Da, vsaka različica orodja ima takšen certifikat vključen v navodila za uporabo. S tem se potrjuje, da orodje deluje v okviru specifikacij navodil za uporabo.

Da, servisiranje in naknadno umerjanje orodja se lahko izvedeta v našem servisnem centru, tako da bo ponovno pripravljeno na obratovanje v okviru podanih specifikacij. Uporabnik prejme certifikat o umerjanju kot potrdilo. Če želite izvedeti, ali je ta storitev na voljo tudi v vaši regiji, stopite v stik z lokalnim Boschevim servisnim centrom.

Da, uporabnik lahko stopi v stik s servisnim centrom in zahteva umerjanje. Uporabnik prejme certifikat o umerjanju kot potrdilo. Če želite izvedeti, ali je ta storitev na voljo tudi v vaši regiji, stopite v stik z lokalnim Boschevim servisnim centrom.

Aplikacijo Measuring Master si lahko prenesete iz trgovin Apple App Store in Google Play Store.

Aplikacija je na voljo samo za tablične računalnike in pametne telefone z operacijskim sistemom Android in iOS. Drugi operacijski sistemi niso podprti. Podprte naprave Android: pametni telefoni in tablični računalniki od različice Android 4.3, ki imajo tehnologijo Bluetooth®. Podprte naprave z iOS: iPhone (od 4S), iPad (od 3. gen.), iPad Air (od 1. gen.), iPad mini (od 1. gen.).

Projekti se shranijo na pametnem telefonu/tabličnem računalniku, na katerem so bili ustvarjeni, in jih ni mogoče prenašati na druge naprave.

Da, vaši podatki se bodo ob posodobitvi programske opreme ohranili.

Shranjene vsebine se načeloma vedno ohranijo. Pred posodobitvami za vsak primer shranite projekte na svojem prenosnem/osebnem računalniku, tako da jih „Delite“ in posredujete na svoj e-poštni naslov v obliki Excelove datoteke ali datoteke v formatu PDF.

Pod „Nastavitve“ → „Jezik“ lahko preverite, v katerih jezikih je aplikacija na voljo.

export icon Izvoz

settings iconNastavitve

bluetooth icon Vzpostavitev povezave Bluetooth®

Najprej se prepričajte, da je povezava Bluetooth® na merilni napravi in pametnem telefonu/tabličnem računalniku aktivirana in da sta napravi znotraj območja dosega. Nato lahko v aplikaciji pod bluetooth icon vzpostavite povezavo Bluetooth® med merilno napravo in pametnim telefonom/tabličnim računalnikom. Upoštevajte, da je povezavo vedno treba vzpostaviti prek aplikacije in ne v nastavitvah pametnega telefona/tabličnega računalnika.

Za prenos izmerjenih vrednosti z merilnika GLM na računalnik vam priporočamo našo programsko opremo GLM Transfer Software, ki si jo lahko brezplačno prenesete s spleta. Fotografije, ki jih posnamete z napravo GIS, lahko prenesete na svoj računalnik tudi prek povezave USB.

Ne. Uporabljate lahko največ eno merilno napravo. Pred tem preverite, ali je na merilniku GLM/GIS in tabličnem računalniku vklopljena povezava Bluetooth® in ali sta napravi znotraj območja dosega. Izbiro lahko odprete tudi s pritiskom na bluetooth icon.

Glede na trenutne pogoje (ovire, sončna svetloba itd.) lahko razdalja med pametnim telefonom/tabličnim računalnikom in merilnikom znaša do pribl. 10 metrov.

Če ste napravo že povezali z aplikacijo, jo le-ta pri naslednji povezavi prepozna samodejno, če je na pametnem telefonu/tabličnem računalniku odprta aplikacija, na obeh napravah aktivirana povezava Bluetooth® in sta napravi znotraj območja dosega.

a. Merjenje z napravo GIS 1000 C Professional (ni na voljo v vseh državah)

Če je med vašim pametnim telefonom/tabličnim računalnikom in napravo GIS 1000 C Professional vzpostavljena povezava, lahko izmerjene vrednosti dodate neposredno po nastavitvi merilne točke z merjenjem z napravo GIS 1000 C Professional in/ali z izbiro merilne vrednosti iz galerije na napravi. Če ni izbrane merilne točke, se prikaže izbirno okno z možnostmi uporabe izmerjenih vrednosti. To lahko storite tudi tako, da pritisnete in držite merilno točko in nato izberete možnost „Uredi“. V obeh primerih merilna točka utripa, če meritev lahko dodate neposredno.

Pod messpunkt icon lahko svoji sliki dodate novo merilno točko.

Pod notizen icon lahko v svojo datoteko dodate ali prikličete opombe.

Pod rueckgaengig icon lahko razveljavite dejanja.

Pod wiederherstellen icon lahko ponovno vzpostavite razveljavljena dejanja.

Pod loeschen icon lahko brišete posamezne predmete.

Izmerjene vrednost so shranjene v posameznih merilnih točkah, ki ste jih nastavili. Če ste izmerjene vrednosti dodelili merilni točki, lahko podatke odprete s pritiskom na merilno točko.

Da, imate možnosti naknadnega prenosa izmerjenih vrednosti v aplikacijo. V ta namen izberite merilno točko v aplikaciji, nato pa pojdite v galerijo v napravi GIS 1000 C Professional. Tu z gumbom „Shrani“ na napravi GIS 1000 C Professional izberite meritev, ki bi jo radi prenesli v izbrano merilno točko.

Temperatura površine je na sliki prikazana neodvisno od izbranega načina. V ta namen mora biti v nastavitvah izbran parameter „Prikaži temperaturne oznake na skici“.

Način meritev morate spremeniti neposredno na napravi GIS 1000 C Professional. Odvisno od izbranega načina se v aplikacijo prenesejo ustrezne vrednosti.

 • Umgebungstemperatur icon Temperatura okolice
 • Oberflächentemperatur icon Temperatura površine
 • relative Luftfeuchtigkeit icon Relativna vlažnost
 • durchschnittliche Oberflächentemperatur icon Temperatura površine
 • Temperaturunterschied von Oberflächen- zu Raumtemperatur an icon Razlika temperature med površino in sobno temperaturo (toplotni most)
 • gewählter Emissionsgrad für diese Oberfläche icon Izbrana emisivnost za to površino
 • Taupunkttemperatur icon Temperatura rosišča
 • Differenz der Oberflächentemperatur zur Temperatur des Taupunkts icon Razlika med temperaturo površine in temperaturo rosišča

Če pritisnete in držite merilno točko, imate možnost urejanja („Uredi“ – merilna točka utripa), premikanja („Premakni“ – merilna točka se trese) ali brisanja („Briši“) svoje merilne točke.

b. Floor plan – izmerjene vrednosti

Funkcija „Podrobni načrti“ je primerna za ustvarjanje podrobnih tlorisov. Poleg tega funkcija „Stenski pogled“ omogoča posamično prilagajanje sten. Kote, vrata, okna in vtičnice je mogoče vnašati in spreminjati njihove dimenzije. Tukaj je mogoče tudi dodajati besedila in zvočne opombe. Ta funkcija je posebej primerna za arhitekte, gradbene inženirje, nepremičninske agente, elektroinženirje itd.

Funkcija „Quick Sketch“ omogoča skiciranje tlorisa s koti 90°. Quick Sketch je mogoče predelati v podroben načrt. Po pretvorbi se Quick Sketch zbriše. Ta funkcija je posebej primerna za vse, ki potrebujejo osnovne podatke o tlorisu, na primer za pečarje, prostorske načrtovalce itd.

Če je vaš merilnik GLM povezan s pametnim telefonom/tabličnim računalnikom, se bodo izmerjene vrednosti samodejno prenesle v realnem času. Če kliknete na predmet (steno ali merilno linijo), mu lahko v realnem času dodelite izmerjene vrednosti merilnika GLM ali izmerjene vrednosti s seznama izmerjenih vrednosti.

Izmerjene vrednosti si lahko ogledate in uporabite tako, da izberete element in v načinu vnosa potisnete številsko polje za ročni vnos navzgor.

Shrani se največ 50 izmerjenih vrednosti, ne glede na projekt.

c. Floor plan – risalna površina in koti

S pritiskom na dostopate do izbirnega načina. Tukaj lahko premikate elemente tako, da jih povlečete in izpustite, obenem pa lahko spreminjate njihove lastnosti.

V risalnem načinu lahko narišete linije, štirikotnike in poligone (večkotnike).

Pod lahko v načrt vnašate preboje.

Pod lahko v tloris dodajate merilne linije.

Opombe, fotografije in naloge lahko vnašate pod .

Pod se vrnete na pregled.

Obstoječe tlorise lahko uvažate kot slike s funkcijo .

Pod lahko razveljavite dejanja.

Pod lahko ponovno vzpostavite razveljavljena dejanja.

Pod lahko brišete posamezne predmete.

S klikom na steno v izbirnem načinu se pomaknete na „Stenski pogled“. Pod settings iconlahko nato izberete ustrezen element.

Pod settings icon → decimalna mesta lahko nastavite število decimalnih mest. Aplikacija bo zaokrožila vrednosti z merilnika GLM glede na te nastavitve.

Da. Aplikacija izvede to samodejno, tako da se ohrani postavitev. Če se postavitev in izmerjene vrednosti ne ujemajo, se izmerjena vrednost prikaže v oklepaju in modri barvi. Vrednosti, ki so prikazane v črni barvi, so bile izračunane s strani programa. Poleg tega lahko s funkcijami blokiranja (simbol ključavnice) blokirate zidove, da se ne prilagajajo samodejno.

Za premikanje posameznih predmetov izberite izbirni način auswahlmodus icon.

Ne. Trenutno lahko premikate/brišete zgolj posamezne objekte. Ta funkcija bo vključena z eno od naslednjih posodobitev.

Izberite prikazni način in pritisnite na sredino stene, da jo povlečete v želen položaj.

Ne. Naknadno lahko spreminjate samo debeline posameznih sten.

V risalnem načinu izberite auswahlmodus icon. Pritisnite na steno, izberite „Stenski pogled“ in nato „Izberi stran 1“ (notranja stran)/„Izberi stran 2“ (zunanja stran).

Ne. Debelino stene lahko za celoten projekt nastavite s pritiskom na settings icon. Posamezna prilagoditev sten se lahko izvede znotraj projekta tako, da izberete posamezno steno.

V risalnem načinu podpira aplikacija običajno merilo 1 : 50.

Trenutno so podprte vse običajne slikovne oblike (JPEG, BMP, GIF, PNG).

Za prikaz vseh kotov kliknite na simbol winkel icon in nato na Winkel.

Pod settings icon → „Kot 90°/45°“ lahko vklopite ali izklopite to funkcijo.

Vrednost, ki ste jo vnesli, je na tlorisu prikazana v modrih oklepajih. Do vizualne spremembe kota ne pride zaradi tega, da se ne spremeni postavitev sobe. Alternativno lahko spremenite kote v načrtu tako, da jih prilagodite ročno (povleci in spusti).

Načrti se shranijo samodejno.

Za izvoz izberite Projekt → Podatki o stranki in nato pritisnite na Izvoz.

Svoje načrte lahko pošljete v formatu PDF ali prek e-pošte.

Merilo se dinamično prilagodi na velikost papirja DIN A4.

Električna orodja - novice

Pomembne informacije na enem mestu

Z obvestilnikom za strokovnjake ste vedno na tekočem. Kaj čaka na vas? Novosti, dodatki in ponudbe ter nagradne igre